Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при 1-то палене на 3.0V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при 1-то палене на 3.0V6

Проблема почна да се проявява откакто времето захладня,паля сутрин и колата държи много ниски обороти и е готова да изгасне ако не подам газ,работи като едно време Ладите на смукач с пробито платно.На диагностика няма нищо и незнам къде да търся проблема,дали дюзи или температурен датчик или друго.Само да не забравя да спомена че след като отлепи стрелката на температурата и всичко вече е ОК,както и после 1000 пъти да я паля дори и да е изстинала проблем няма.

Моторчето за празния ход...примерно.

Comment

Да де,но ако е то и после ще прави мизерии,а не само на студен мотор?

Comment

Колата ти е с газ ако не се лъжа.
        Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Антифриз губи ли се?
          Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Изглежда, че сместа не е наред докато е студена. Ако е на газ има вероятност да маже по бензиновите настройки, ако е само на бензин е възможно да е от темп. датчик, дебитомер или нещо друго по инжекциона. Без диагностика е хвърляне на боб.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
              Проблема почна да се проявява откакто времето захладня,паля сутрин и колата държи много ниски обороти и е готова да изгасне ако не подам газ,работи като едно време Ладите на смукач с пробито платно.На диагностика няма нищо и незнам къде да търся проблема,дали дюзи или температурен датчик или друго.Само да не забравя да спомена че след като отлепи стрелката на температурата и всичко вече е ОК,както и после 1000 пъти да я паля дори и да е изстинала проблем няма.
              Моята няма газова. Миналата есен започна да ми прави точно такива номера и се оправи след смяна на свещите.
              Ако не ти работи нагревателя на ламбдата също ще имаш неравномерен празен ход, който се усеща най-вече докато е студена колата.
              Бях ти писал в другата тема , че ако прекалиш с количеството масло ще омаже дросела и ще започне да работи зле на празен ход и ще гасне. Мотора за празен ход е вграден в дросела .
              ...

Comment

Е тва е шибанията на бензинките ... проблема може да е от 100 места.

Comment

Да с газова съм и писах че на диагностиката не излиза нищо,но в моя град гледат страно когато съя карал на диагностика,тоест не са в час,ако е да изстрият грешка няма проблем но дотам.
                  Маслото не съм го препълвал,оставих го една идея под максимума,пък това го правеше и преди смяната на маслото.Това с подгрева на ламбдата как да го проверя?И каква имате впредвид дали съм с газ и каква е причината за неравномерната работа сутрин на студен мотор?

Comment

Да с газова съм и писах че на диагностиката не излиза нищо,но в моя град гледат страно когато съя карал на диагностика,тоест не са в час,ако е да изстрият грешка няма проблем но дотам.
                    Маслото не съм го препълвал,оставих го една идея под максимума,пък това го правеше и преди смяната на маслото.Това с подгрева на ламбдата как да го проверя?И каква имате впредвид дали съм с газ и каква е причината за неравномерната работа сутрин на студен мотор?
                    ..ами и аз имам абсолютно същия проблем като при теб и като че ли, колегата Драго май ще се окаже най-близко до истината-имам предвид,че трябва да се сменят свешите
                    THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                    http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Ти с кой двигател си колега?

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:34 ----------

В АХМ-а няма,откъде да си взема запалителни свещи,става въпрос за нещо изпитано и качествено,да започна от там,пък ако не се оправи ще продължим напред и така докато се реши проблема.

Comment

Ако не си сменял свещи в един момент ще се наложи.
                        Можеш да им видиш състоянието като развиеш някоя от предните.

От това което съм чел за газта ... като покараш колата се адаптира към газта и после като опиташ да запалиш сутрин на бензин - работи на бензин но с газовите адаптации ...
                        Можеш лесно да разбереш дали е проблема в газта: правиш ресет на ECU и дросела и след това я караш няколко дни САМО на бензин.
                        Ламбдата може да се провери с компютър и multiecuscan например. Гледа се графиката.
                        ...

Comment

Извинявай за тъпия въпрос,на как да ресетна ECU-то и дросела?

Comment

Ти с кой двигател си колега?

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:34 ----------

В АХМ-а няма,откъде да си взема запалителни свещи,става въпрос за нещо изпитано и качествено,да започна от там,пък ако не се оправи ще продължим напред и така докато се реши проблема.
                            ..ами,мисля че намерих решението на казуса-
                            заповядай колега
                            http://www.ebay.com/itm/alfa-romeo-1...item2580306915

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

аз си поръчах тия http://www.ebay.com/itm/260339457509...84.m1439.l2649
                            и мисля че поне докрая на живота на колата не би трябвало да се занимавам повече
                            THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                            http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Ако е заради адаптация, си мисля, че проблемът ще го има не само при студен старт а при всяко палене на бензин.
                              Тъй че по-скоро - свещи.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X